Bezoek onze vestiging in:
/

Sfeervolle tuinavonden: De beste verlichtingsopties voor jouw tuin

24 juli 2024
Aanleg

Die lange zomeravonden in de tuin zijn vaak de mooiste momenten van het jaar. Maar zodra de zon ondergaat, trekken we toch vaak naar binnen. Dat hoeft echter helemaal niet. Met de juiste tuinverlichting ontdek je dat je tuin ’s avonds tot leven komt. De elementen die jij belangrijk vindt, zoals die prachtige boom, het kabbelende water of die gezellige loungehoek, worden sfeervol uitgelicht en nodigen uit om nog langer te genieten van het buitenleven. Er zijn drie soorten verlichting:

  1. Functionele verlichting
  2. Accentverlichting
  3. Sfeerverlichting

Functionele verlichting zorgt ervoor dat je je veilig door je tuin beweegt. Denk aan verlichte traptreden of een oprit die oplicht wanneer je aankomt. Met accentverlichting leg je de nadruk op de mooiste elementen van je tuin, zoals een spot die een boom uitlicht of een fontein in het water. En sfeerverlichting? Dat is waar je tuin écht tot zijn recht komt. Met warme, uitnodigende verlichting wordt je tuin een magische plek. Wil je nog meer sfeer toevoegen? Met smart verlichting kun je tegenwoordig zelfs kleuren aanpassen om je tuin elke avond een andere uitstraling te geven.

Wij werken met In-Lite, en dat doen we met een reden. Al 25 jaar ontwerpen zij buitenverlichting van hoge kwaliteit. Hun zachte verlichting komt dicht in de buurt van natuurlijk licht, wat ervoor zorgt dat het aangenaam is voor het oog. Bovendien zijn de installaties van In-Lite bijzonder veilig. Het systeem werkt op laagspanning en is gemakkelijk zelf te installeren. Met de handige app kun je de slimme verlichting eenvoudig bedienen, wat onze klanten een stukje extra luxe biedt. En wist je dat je de verlichting van In-Lite stapsgewijs kunt uitbreiden? Ideaal! Er zijn drie concepten om uit te kiezen:

Sway
Sway is ontworpen met de gedachte dat een armatuur een met de tuin kan zijn en dus niet op hoeft te vallen. De staande lampen wuiven als het ware mee met de beplanting. Er is keuze uit staande lampen, wandlampen, hanglampen en een tafellamp. Minimalistisch, elegant en toch eigentijds.

Sway

Ace
Ace is een heel compleet concept met staande lampen en wandlampen in wel vijf verschillende
kleuren. Iedereen kan hiermee uit de voeten. Het is een minimalistisch ontwerp met een strak lichtbeeld.

Evo
De lampen uit dit concept hebben een architectonische vormgeving en passen perfect in een moderne tuin met strakke lijnen en hoogwaardige materialen. Er valt te kiezen uit staande lampen, wandlampen, grondspots en lijnverlichting.

Tegenwoordig is er zoveel mogelijk op het gebied van verlichting. Het zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je tuin, tuinkamer of poolhouse, en het geeft je huis, tuin en oprit meteen een prachtige uitstraling wanneer je aankomt. Een fijne bijkomstigheid is dat goede verlichting ook voor extra veiligheid zorgt in de avond, ’s nachts en zeker tijdens de donkere wintermaanden.

Bij De Groot Hoveniers maken en installeren we graag een lichtplan op maat voor je. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Liever zelf aan de slag? Kijk dan eens op onze webshop.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.