Bezoek onze vestiging in:
/

Een stadstuin

Stadstuin aanleggen
2 augustus 2024
Aanleg

Woon je in het hart van de stad en ben je beperkt in tuinruimte? Laat me je een geheim vertellen: zelfs met een kleine stadstuin kun je een oase van schoonheid creëren. We kunnen de potentie van je tuin maximaliseren, zodat het lijkt alsof je niet meer midden in de stad woont. Onze specialisten zorgen ervoor dat er voldoende ruimte overblijft zodat jij optimaal van je tuin kunt genieten. Zullen we uitleggen hoe we dit aanpakken?

Wat is een stadstuin precies?

Een stadstuin vormt een groen toevluchtsoord te midden van de stedelijke drukte, een ruimte van rust waar je even kunt ontsnappen aan de hectiek van alledag. Het is een plek waar je samenkomt met je gezin, familie en vrienden om kostbare momenten te delen. Vaak omringd door muren of schuttingen van aangrenzende tuinen, biedt de beslotenheid juist de mogelijkheid om een warme en knusse sfeer te creëren.

De voorbereiding op een nieuwe tuin

De eerste stap naar het creëren van een nieuwe stadstuin begint met een inspirerend gesprek met onze specialisten. Tijdens dit gesprek krijg je volop de gelegenheid om jouw diepste wensen en ideeën voor je tuin te delen. Wil je graag genieten van de warme zonnestralen of geef je de voorkeur aan verkoelende schaduwplekken? Met jouw persoonlijke wensen als leidraad, creëren wij een gedetailleerd voorstel voor een volledig vernieuwde stadstuin. Al jouw ideeën nemen we mee in een 3D tuinontwerp, waardoor we een levendig beeld kunnen schetsen van hoe jouw droomtuin eruit kan zien.

Tuinaanleg voor een stadstuin

Onze ervaren hoveniers starten met de tuinaanleg voor jouw stadstuin zodra het definitieve ontwerp is goedgekeurd. Onder de deskundige leiding van onze projectleider wordt elk detail zorgvuldig gepland en uitgevoerd. De eerste fase omvat het volledig opruimen en voorbereiden van je huidige tuin, waarbij materialen zorgvuldig worden gesorteerd en afgevoerd voor recycling en juiste verwerking. Zodra de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, begint het eigenlijke werk aan je nieuwe tuin. We hechten grote waarde aan transparante communicatie en daarom organiseren we regelmatige overlegmomenten. Op deze manier houden we je constant op de hoogte en betrekken we je actief bij elke beslissing en ontwikkeling van het project.

Een overkapping in je stadstuin?

Geniet je graag van de zomerse schaduw? Met een overkapping kun je volop genieten van je nieuwe tuin, ongeacht het seizoen. In de koelere maanden fungeert de overkapping als een verlengstuk van je huis, waar je kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Of je nu kiest voor een overkapping tegen je huis aan of vrijstaand in de tuin, die beslissing laten we graag aan jou over. Onze service omvat een complete oplevering van jouw extra buitenruimte, inclusief grondwerk, bestrating en de nodige fundering, allemaal zonder dat er externe partners aan te pas komen.

Bij ons heb je de mogelijkheid om een overkapping te creëren die perfect aansluit bij de stijl van je huis. We bieden maatwerkoplossingen aan, zodat je jouw eigen overkapping helemaal naar wens kunt samenstellen. Heb je al een idee in gedachten? We horen graag hoe we jouw ideale overkapping werkelijkheid kunnen maken.

Wat kost het aanleggen van een stadstuin?

Het vernieuwen van je tuin brengt kosten met zich mee die afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin, specifieke wensen en eventueel maatwerk. Tijdens ons gesprek zullen we uitgebreid al deze aspecten met je doornemen, zodat je volledig op de hoogte bent van de kosten die ermee gemoeid zijn. Pas wanneer alle details besproken zijn en beide partijen akkoord zijn, gaan we over tot de uitvoering van het project.

Wij zijn jouw hovenier

We streven ernaar dat jouw stadstuin een plek is waar je je echt thuis voelt. Bij de oplevering voorzien we je van advies over hoe je zelf kunt bijdragen aan het onderhoud van je tuin. Daarnaast bieden we ook professioneel tuinonderhoud aan om ervoor te zorgen dat je tuin in optimale conditie blijft. Spreken we je snel?

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.