Bezoek onze vestiging in:
/

Wat is de beste plek voor een jacuzzi in de tuin?

15 juli 2024
Aanleg

Vind je het heerlijk om de avonden te besteden in een warm bad en te genieten van alle geluiden om je heen? Kies ervoor om een jacuzzi te plaatsen in je tuin. Om het maximale uit je jacuzzi te halen is de plek erg belangrijk. Onze specialisten vertellen je graag waar je allemaal het beste rekening mee kunt houden. Zullen we beginnen?

Geniet van je privacy als je in de jacuzzi zit

Als je volledig wilt ontspannen, is het essentieel om een plek te kiezen waar je niet wordt gestoord door anderen. Plaats de jacuzzi daarom op een afgelegen plek in de tuin, waar je beschut bent tegen nieuwsgierige blikken en ongestoord kunt genieten. Een overkapping kan hierbij extra privacy en bescherming bieden zodat je in alle rust kunt ontspannen, ongeacht het weer. Door zorgvuldig een rustige, geïsoleerde locatie te kiezen, creëer je een persoonlijke oase waar je volledig tot jezelf kunt komen en optimaal kunt genieten van je jacuzzi.

Kies een locatie die gemakkelijk te bereiken is vanuit huis

Het kan verleidelijk zijn om de jacuzzi ver achter in de tuin te plaatsen voor extra privacy, maar houd in gedachten dat een grotere afstand kan leiden tot minder gebruik. Want zeg nou zelf; als het koud is ga je geen wandeling maken in je zwemkleding. Een locatie dichter bij huis zorgt ervoor dat je sneller en gemakkelijker de jacuzzi in springt.

Vergeet de elektrische aansluiting niet

Zorg ervoor dat er een geschikte elektrische aansluiting is op de locatie waar de jacuzzi geplaatst zal worden. Als er nog geen aansluiting aanwezig is, is het belangrijk om te controleren of het technisch en praktisch haalbaar is om een elektriciteitskabel naar die plek te trekken. Ik weet wat je denkt; ik heb daar geen verstand van. Gelukkig kijken onze specialisten graag met je mee en bespreken alle mogelijkheden. Jij hoeft je nergens zorgen over te maken.

Plaats de jacuzzi op de juiste ondergrond

Als je een locatie in gedachte hebt, is het belangrijk dat de ondergrond goed is. Het is van groot belang dat de ondergrond waarop de jacuzzi geplaatst wordt stevig en vlak is, zodat het gewicht van de gevulde jacuzzi probleemloos gedragen kan worden. Wij komen graag langs en bekijken de locatie die jij hebt uitgekozen. We weten namelijk dat een solide basis essentieel is om te voorkomen dat de jacuzzi verzakt, verschuift of beschadigd raakt. Er zijn verschillende geschikte opties voor een stabiele ondergrond, zoals een betonnen fundering, tegels of houten platform. Eventueel kan de ondergrond ook gemaakt worden voordat de jacuzzi geplaatst wordt.

Zorg dat het water uit de jacuzzi goed weg kan

Het is ook belangrijk om het water in de jacuzzi regelmatig te verversen. Wij adviseren een paar keer per jaar. Een standaard jacuzzi bevat ongeveer 1.000 liter water dat op een verantwoorde manier moet worden afgevoerd. Het water uit de jacuzzi is niet geschikt om te gebruiken voor het besproeien van je tuin of gazon omdat het chemicaliën kan bevatten die schadelijk zijn voor planten. De meest aanbevolen methode voor het afvoeren van het jacuzziwater is via de riolering, bij voorkeur door middel van een straatput. Bij het installeren van de jacuzzi is het dus handig om te kijken of het water eenvoudig afgevoerd kan worden. Onze specialisten houden hier ook zeker rekening mee.

Klaar voor een jacuzzi in de tuin?

Kan je niet meer wachten totdat er een jacuzzi in je tuin staat? Wij helpen je graag bij het realiseren van deze droom. Neem gerust contact op met onze specialisten en vertel al je wensen. We komen vervolgens graag bij je langs voor een kopje koffie én om jouw idee goed te bekijken.

Voel je thuis in jouw tuin

Wil je met ons sparren over jouw plannen, dromen en ideeën? We gaan graag met je om de tafel. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in of neem contact op. Tip: bekijk ter voorbereiding alvast onze werkwijze.

Contact

De Groot Hoveniers
Korte Heikantstraat 4-6
5408 SR Volkel
info@degroothoveniers.nl
0413 27 28 11

De Groot Tuinen
Sigarenmakerstraat 10
4871 EL Etten-Leur
info@degroothoveniers.nl
0763 03 35 54

Je vind ons op:

Waar ben je naar op zoek?

Via onderstaande zoekbalk kun je onze website doorzoeken. Kun je niet vinden wat je zocht? Neem dan contact met ons op. 

Download onze werkwijze flyer

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang direct onze werkwijze in je inbox.